Het opstellen van een mobiliteitsbeleid

Jij houdt focus op jouw werkzaamheden, wij op jouw wagenpark.

Begint het wagenpark binnen jouw organisatie steeds meer te groeien? En vragen medewerkers steeds meer naar vraagstukken rondom zakelijk leasen? Hoogste tijd voor het opstellen van een zakelijk mobiliteitsbeleid. Bij FleetLinq helpen wij je graag met het opstellen van een zakelijk mobiliteitsbeleid. Zo weet jij waar de organisatie aan toe is en kun je dit gemakkelijk communiceren met jouw personeel.

Het belang

Het belang van een mobiliteitsregeling

Een mobiliteitsregeling bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder ook het regelen van woon-werkverkeer van een medewerker. Een zakelijke leaseauto sluit hier voor veel organisaties op aan. De regeling kan bestaan uit meerdere elementen in belang van een zakelijke leaseauto, namelijk:

 • Leasebudget: dit is een vastgesteld budget dat werknemers kunnen gebruiken om een leaseauto te kiezen. Dit budget kan afhankelijk zijn van de functie, de status binnen het bedrijf of de specifieke mobiliteitsbehoeften van de werknemer.
 • Keuze van auto’s: een selectie van modellen of types auto’s die beschikbaar zijn voor leasing. Dit kan beperkt zijn tot bepaalde merken, modellen of zelfs types brandstof (bijvoorbeeld, stimuleren van elektrische auto’s om duurzaamheid te bevorderen).
 • Voorwaarden voor gebruik: regels met betrekking tot het gebruik van de leaseauto, zoals beperkingen voor privégebruik, regels voor het gebruik door andere gezinsleden, en vereisten voor onderhoud en verzekering.
 • Belastingen en vergoedingen: duidelijkheid over hoe belastingen worden afgehandeld (zoals bijtelling voor privégebruik) en welke kosten worden gedekt door het bedrijf (bijvoorbeeld brandstof, onderhoud, verzekering).
 • Alternatieve mobiliteitsoplossingen: opties voor werknemers die geen gebruik maken van een leaseauto, zoals een mobiliteitsbudget, vergoedingen voor het gebruik van openbaar vervoer of de mogelijkheid om een auto te delen met collega’s.
 • Duurzaamheidsinitiatieven: maatregelen om duurzaamheid te bevorderen, zoals het aanmoedigen van het gebruik van elektrische auto’s, het aanbieden van laadpalen bij het bedrijf, of het compenseren van de CO2-uitstoot.

FleetLinq kan jou bij al deze onderdelen helpen om zo een mobiliteitsregeling op te stellen die aansluit bij jouw organisatie.

Fleetlinq

Waarom FleetLinq?

Ons platform is speciaal ontwikkeld om de complexiteit van zakelijke mobiliteit te verminderen. Mocht je al een wagenpark hebben, maar nog geen goed zicht op een mobiliteitsbeleid? Dan helpen wij je graag verder, zodat je volledige zichtbaarheid en controle hebt over jouw wagenpark.

Daarnaast:

 • Je bespaart gegarandeerd kosten, tot wel 15%.
 • Je bespaart gegarandeerd tijd. Jij houdt focus op jouw werkzaamheden, wij op jouw wagenpark.
 • Je hebt persoonlijk contact met de Manager: Marije.
 • Daarnaast is FleetLinq onafhankelijk met de focus op het MKB, wat maakt dat je één contactpersoon hebt om informatie en adviezen te krijgen over autoregelingen, contracten en mogelijke besparingen. Alle gegevens van jouw wagenpark centraal.
 • En ook hebben we een specialist in huis op het gebied van duurzaamheid en elektrisch rijden. Zodat we ook hier een passend advies in kunnen geven.

Zelf ervaren

Ervaar wagenparkbeheer met FleetLinq zelf

Wil je meer weten over onze werkwijze of een afspraak maken? Neem contact op of maak direct een afspraak en ontdek hoe FleetLinq jou kan helpen besparen.

Naam(Vereist)

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over wagenparkbeheer

Veel bedrijven vragen zich af hoe wagenparkbeheer hen kan helpen efficiënter en kosteneffectiever te zijn. Het antwoord ligt in de voordelen zoals kostenbesparing, verbeterde operationele efficiëntie (oftewel tijdsbesparing), toegang tot geavanceerde technologie en data-analyse, en verminderde administratieve lasten.

Duurzaamheid is een belangrijke overweging voor veel bedrijven. Wagenparkbeheer kan helpen bij het verminderen van de milieu-impact door het optimaliseren van routes, het aanbevelen van zuinigere voertuigen, het ondersteunen van een overgang naar elektrische voertuigen en het aanbieden van strategieën voor brandstofbeheer.

Dit is een belangrijke vraag voor organisaties die hun operationele efficiëntie willen verhogen. Wagenparkbeheer biedt gedetailleerde rapportages en real-time data over de status en prestaties van elk voertuig in de vloot. Dit biedt de basis voor een gedegen beleid- en besluitvorming omtrent mobiliteit.