De toekomst van duurzame mobiliteit

Jij houdt focus op jouw werkzaamheden, wij op jouw wagenpark.

Begint het wagenpark binnen jouw organisatie steeds meer te groeien? En vragen medewerkers steeds meer naar vraagstukken rondom zakelijk leasen en duurzaamheid? Duurzame mobiliteit speelt een steeds grotere rol in de samenleving. Zo rijden er ook steeds meer mensen in een elektrische auto.
Bij FleetLinq helpen wij je graag met het opstellen van een duurzaam/groen mobiliteitsbeleid.

Groene mobiliteit

Groene mobiliteit & zakelijk leasen

Groene mobiliteit wordt steeds belangrijker in het kader van zakelijk leasen, vooral als onderdeel van de bredere duurzaamheidsdoelstellingen van bedrijven. Het concept van groene mobiliteit in combinatie met zakelijk leasen houdt in dat bedrijven en leaseaanbieders milieuvriendelijke transportopties aanmoedigen en faciliteren. Dit kan verschillende vormen aannemen:

  • Lease van elektrische en hybride auto’s: Bedrijven stimuleren werknemers om voor elektrische of hybride voertuigen te kiezen door deze opties op te nemen in hun leaseaanbod. Dit kan gepaard gaan met extra voordelen, zoals een hoger leasebudget voor duurzame voertuigen of het aanbieden van laadinfrastructuur bij het bedrijf.
  • Stimuleringsmaatregelen voor groene keuzes: Werknemers kunnen financiële voordelen of andere incentives ontvangen als ze kiezen voor groenere vervoersmiddelen. Bijvoorbeeld subsidies voor de aankoop van een elektrische fiets.
  • Ontwikkeling van laadinfrastructuur: Bedrijven investeren in het opzetten van laadstations voor elektrische voertuigen op de bedrijfslocaties, waardoor het voor werknemers gemakkelijker wordt om elektrische auto’s te gebruiken en op te laden tijdens werkuren.
  • Flexibele mobiliteitsoplossingen: Naast het traditionele autolease-aanbod, kunnen bedrijven flexibele mobiliteitsdiensten aanbieden, zoals de mogelijkheid om gebruik te maken van autodeeldiensten, fietsleasingprogramma’s of mobiliteitskaarten die toegang geven tot meerdere vormen van openbaar vervoer.

  • Duurzaamheidsdoelstellingen en rapportage: Bedrijven kunnen hun inzet voor groene mobiliteit onderstrepen door specifieke duurzaamheidsdoelstellingen op te stellen en de voortgang te monitoren en te rapporteren, bijvoorbeeld in termen van vermindering of compensatie van de CO2-uitstoot.

Deze onderdelen worden allemaal meegenomen bij het opstellen van een groen mobiliteitsbeleid door FleetLinq. Zo helpen we je organisatie een handje verder met het doorvoeren van duurzaamheidsplannen.

Fleetlinq

Waarom FleetLinq en duurzame mobiliteit?

Ons platform is speciaal ontwikkeld om de complexiteit van groene mobiliteit te verminderen. Mocht je al een vloot hebben, maar nog geen goed zicht op een groen mobiliteitsbeleid? Dan helpen wij je graag verder zodat je volledige zichtbaarheid en controle hebt over jouw wagenpark, waardoor je betere beslissingen kunt nemen. Onze geavanceerde technologie maakt het mogelijk om informatie te ontvangen en jouw wagenpark efficiënt te beheren.

Daarnaast:

  • Je bespaart gegarandeerd kosten, tot wel 15%.
  • Je bespaart gegarandeerd tijd. Jij houdt focus op jouw werkzaamheden, wij op jouw wagenpark.
  • Je hebt persoonlijk contact met de Manager: Marije.
  • Daarnaast is FleetLinq onafhankelijk met de focus op het MKB, wat maakt dat je één contactpersoon hebt om informatie en adviezen te krijgen over autoregelingen, contracten en mogelijke besparingen. Alle gegevens van jouw wagenpark centraal.
  • En ook hebben we een specialist in huis op het gebied van duurzaamheid en elektrisch rijden. Zodat we ook hier een passend advies in kunnen geven.

Zelf ervaren

Ervaar wagenparkbeheer met FleetLinq zelf

Wil je meer weten over onze werkwijze of een afspraak maken? Neem contact op of maak direct een afspraak en ontdek hoe FleetLinq jou kan helpen besparen.

Naam(Vereist)

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over wagenparkbeheer

Veel bedrijven vragen zich af hoe wagenparkbeheer hen kan helpen efficiënter en kosteneffectiever te zijn. Het antwoord ligt in de voordelen zoals kostenbesparing, verbeterde operationele efficiëntie (oftewel tijdsbesparing), toegang tot geavanceerde technologie en data-analyse, en verminderde administratieve lasten.

Duurzaamheid is een belangrijke overweging voor veel bedrijven. Wagenparkbeheer kan helpen bij het verminderen van de milieu-impact door het optimaliseren van routes, het aanbevelen van zuinigere voertuigen, het ondersteunen van een overgang naar elektrische voertuigen en het aanbieden van strategieën voor brandstofbeheer.

Dit is een belangrijke vraag voor organisaties die hun operationele efficiëntie willen verhogen. Wagenparkbeheer biedt gedetailleerde rapportages en real-time data over de status en prestaties van elk voertuig in de vloot. Dit biedt de basis voor een gedegen beleid- en besluitvorming omtrent mobiliteit.