Leaseregeling in Nederland

Dit moet je weten.

Wanneer er vanuit jouw bedrijf leaseauto’s in Nederland rijden, gelden daar andere regelingen voor dan in België. Denk bijvoorbeeld aan het eigen risicobeleid en schadeverzekeringen. En dan hebben we het nog niet over het vastleggen van leasebudgetten, het autobeleid en berijderscontact. Er komt best veel bij kijken, dat merken we bij bestaande klanten uit België.

Daarom hebben we vanuit FleetLinq een aantal zaken opgesteld waar je rekening mee dient te houden, om je – letterlijk en figuurlijk – op weg te helpen. Zo kun je je beter voorbereiden op het beheren van een wagenpark in Nederland, waarin wij jou uiteraard graag bijstaan.

FleetLinq

Hier helpt FleetLinq
jou bij

  • We helpen jou met het beheren van je wagenpark, maar ook met het uitzoeken en regelen van de Nederlandse leaseregelingen. Denk aan type schadeverzekeringen, leasebudgetten en fiscale bijtelling.
  • We voorkomen onvoorziene kosten door kilometerafwijkingen en herinzet van auto’s, doordat we je tijdig op de hoogte stellen en adviseren.
  • We hebben veel kennis in huis over milieuregelingen in Nederland, welke vereisten voldaan moeten worden, en welke subsidies beschikbaar zijn.
  • Daarnaast zijn er verschillen in autobeleid, budgetten per branche of functiegroep. 
  • En indien gewenst nemen we – vanuit ons moederbedrijf LeaseLinq (link) – het berijderscontact volledig over.

 

Whitepaper

Waarom FleetLinq en duurzame mobiliteit?

Weten waar je allemaal aan moet denken bij wagenparkbeheer in Nederland? We hebben alle praktische informatie op een rijtje gezet voor je. Download ons whitepaper met de belangrijkste verschillen tussen de leaseregelingen in België en Nederland hier (link).

Je kunt uiteraard ook direct contact met ons opnemen via onderstaand contactformulier.

Zelf ervaren

Ervaar wagenparkbeheer met FleetLinq zelf

Wil je meer weten over onze werkwijze of een afspraak maken? Neem contact op of maak direct een afspraak en ontdek hoe FleetLinq jou kan helpen besparen.

Naam(Vereist)

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over wagenparkbeheer

Veel bedrijven vragen zich af hoe wagenparkbeheer hen kan helpen efficiënter en kosteneffectiever te zijn. Het antwoord ligt in de voordelen zoals kostenbesparing, verbeterde operationele efficiëntie (oftewel tijdsbesparing), toegang tot geavanceerde technologie en data-analyse, en verminderde administratieve lasten.

Duurzaamheid is een belangrijke overweging voor veel bedrijven. Wagenparkbeheer kan helpen bij het verminderen van de milieu-impact door het optimaliseren van routes, het aanbevelen van zuinigere voertuigen, het ondersteunen van een overgang naar elektrische voertuigen en het aanbieden van strategieën voor brandstofbeheer.

Dit is een belangrijke vraag voor organisaties die hun operationele efficiëntie willen verhogen. Wagenparkbeheer biedt gedetailleerde rapportages en real-time data over de status en prestaties van elk voertuig in de vloot. Dit biedt de basis voor een gedegen beleid- en besluitvorming omtrent mobiliteit.